Cannabis is een bloeiende plant afkomstig uit Centraal-Azië en het Indiase subcontinent. Het is een veel voorkomende plant die wordt gebruikt vanwege zijn psychoactieve eigenschappen en geneeskrachtige eigenschappen. Cannabis wordt meestal  als kruid gekweekt, maar kan ook als  kleine struik  worden gekweekt. 

 Er zijn twee hoofdsoorten cannabis, sativa en indica. Sativa-soorten staan ​​bekend om hun opbeurende en stimulerende effecten, terwijl indica-soorten bekend staan ​​om hun ontspannende en slaapverwekkende effecten. Cannabisplanten zijn ook sativa- en indica-hybriden en kunnen  een combinatie van effecten van beide vertonen.

Cannabis planten zijn gevoelig voor het milieu en hebben bepaalde omstandigheden nodig om goed te groeien. Ze hebben een zonnige locatie nodig met veel direct zonlicht en goed doorlatende, voedselrijke grond. Cannabisplanten hebben ook regelmatig water nodig, wat kan leiden tot wortelrot.Er moet voor worden gezorgd dat ze niet te veel water krijgen.

Cannabisplanten doorlopen verschillende stadia van groei, te beginnen met het ontkieming stadium wanneer het zaad ontkiemt en  kleine plantjes beginnen te groeien. Van daaruit gaat de plant het vegetatieve stadium in en vormt bladeren en takken. Uiteindelijk komt de plant in de bloeifase en produceert toppen die de psychoactieve stoffen THC en CBD bevatten.

Cannabisplanten kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt en elke methode heeft voor- en nadelen. Binnen kwekerijen zijn meestal meer gecontroleerd, waardoor telers de  temperatuur, vochtigheid en andere factoren gemakkelijker kunnen regelen. Ze zijn echter duurder en vereisen gespecialiseerde apparatuur zoals groeilampen en ventilatiesystemen. Buiten kwekerijen daarentegen zijn  goedkoper en bieden natuurlijk zonlicht, maar zijn  gevoeliger voor ongedierte, weer en andere omgevingsfactoren.

theboxscheveningen.nl

coffeeshop den haag

Related Post