Restaurant 1714 in Schiedam is een bijzonder restaurant dat gevestigd is in een prachtig historisch pand uit het jaar 1714. Het menu van het restaurant is geïnspireerd op de Franse keuken, met een moderne twist. Er is een uitgebreide wijnkaart met wijnen uit Frankrijk en andere landen. Hieronder vind je een overzicht van enkele gerechten en bijpassende wijnen die je kunt proeven bij Restaurant 1714.

Voorgerechten:
Zalm tartaar met avocado en een gepocheerd ei: deze lichte en verfrissende voorgerecht is perfect voor degenen die van vis houden. De wijn die hierbij past is de Pouilly-Fumé. Deze witte wijn uit de Loire-regio van Frankrijk heeft een frisse en fruitige smaak die perfect past bij de zalm en avocado.

Escargots in een knoflookboter: Dit traditionele Franse gerecht is een must-try bij Restaurant 1714. De wijnsuggestie hiervoor is de Chablis, een droge witte wijn uit de regio Bourgogne in Frankrijk. Deze wijn heeft een lichte zuurgraad die het vettige van de escargots goed aanvult.

Hoofdgerechten:
Entrecote met een bearnaisesaus: Dit sappige en malse stuk vlees wordt geserveerd met een klassieke Franse saus en is een van de meest populaire gerechten bij Restaurant 1714. Bij dit gerecht past de Châteauneuf-du-Pape perfect. Deze rode wijn uit de Rhône-regio van Frankrijk heeft een volle en kruidige smaak die goed past bij de rijke smaak van de entrecote en de bearnaisesaus.

Coquilles met risotto en truffelolie: Deze combinatie van zeevruchten en risotto is een smaakvolle optie voor degenen die van zeevruchten houden. De wijn die hierbij past is de Sancerre, een droge witte wijn uit de Loire-regio van Frankrijk. Deze wijn heeft een minerale smaak en een frisse zuurgraad die perfect past bij de coquilles en de risotto.

Desserts:
Crème brûlée: Dit klassieke Franse dessert is een must-try bij Restaurant 1714. De wijnsuggestie hiervoor is de Muscat de Beaumes-de-Venise, een zoete witte wijn uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Deze wijn heeft een fruitige smaak die goed past bij de zoete en romige smaak van de crème brûlée.

Kaasplankje: Dit kaasplankje is gevuld met een selectie van de beste Franse kazen. Bij dit gerecht past de Saint-Emilion perfect. Deze rode wijn uit de Bordeaux-regio van Frankrijk heeft een volle en fruitige smaak die goed past bij de rijke en zoute smaak van de kazen.

Of je nu op zoek bent naar een licht voorgerecht, een sappig stuk vlees of een zoet dessert, bij Restaurant 1714 vind je een uitgebreide selectie van heerlijke gerechten die je smaakpapillen zullen

1714-schiedam.nl

Related Post